Съвсем неочаквано един от титаните на Холивуд – Мартин Скорсезе, взриви

...
Съвсем неочаквано един от титаните на Холивуд – Мартин Скорсезе, взриви
Коментари Харесай

Копола подкрепи Скорсезе във войната му с Marvel

Съвсем ненадейно един от титаните на Холивуд – Мартин Скорсезе, взриви света на киното, като съобщи, че лентите, основани на комиксови истории и герои, които в последно време са все по-популярни в Холивуд, са по-близки до разходките в увеселителни паркове, в сравнение с до филмовото изкуство. Според него поредицата не е кино.

" Това не е киното на човешките същества, които се пробват да предадат прочувствени, психически прекарвания на друго човешко създание ", споделя Скорсезе в изявление пред Empire. 



И макар че доста известни артисти като и Самюъл Джаксън подлагаха на критика изявлението на режисьора, той не спря дотук и преди броени дни още веднъж съобщи, че не трябва да бъдем превземани от тези продукции, а да си дадем сметка, че имаме потребност от ценностно кино с богат разказ. Според Портман, която е в ролята на Джейн Фостър в най-новия филм в поредицата " Тор ", в света има място за всички типове кино, а и няма единствено един метод за правене на изкуство. 

Не желая да съм юрист на комиксовите супергерои, още повече че те по никакъв начин не са " беззащитни ", както демонстрират резултатите от боксофиса, само че въпреки всичко считам, че би трябвало да уточним едно нещо. Дори и да не сме почитатели на този вид изкуство, обстоятелствата са неоспорими –  е един най-гледаните филми на годината,  (въпреки че е на DC) е необикновен шлагер в международен мащаб. И дали ни харесва, или не – комиксовите герои и супергероите са една значима част от Холивуд на новото време. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР